Ugebrevet A4

Syndicate content
Ugebrevet A4
Updated: 23 hours 36 sec ago

Ny generation af faglærte: Nu må det være slut med uddannelses-snobberiet

Thu, 08/16/2018 - 20:06
Ingeniøren Claus Pedersen og den fransk-studerende Leif Jørgensen har begge droppet akademiker-karrieren for at få et svendebrev som industritekniker. Sammen med 28 andre er de netop begyndt på en industriuddannelse med gode jobmuligheder. Mød Claus, Leif og flere af eleverne her. De har spændende grunde til at ville være faglærte.
Categories: Politik

‘Medicinen’ virker ikke: Erhvervsskolerne uddanner for få

Thu, 08/16/2018 - 20:06
Det samme antal færdiggør en erhvervsuddannelse som for ti år siden, viser en ny analyse. ‘Vi kan ende med stor mangel på faguddannede,’ siger ekspert. Han foreslår, at der hentes inspiration fra Norge for at få flere unge til at blive faglærte.
Categories: Politik

Der er både plads og råd til højere lønstigninger

Thu, 08/16/2018 - 10:12
Lønningerne for ansatte i det private stiger pænt for tiden, og det er der rent faktisk også råd til. Det konkluderer cheføkonom fra 3F og henviser til en analyse fra Danmarks Nationalbank. Samtidig går han i rette med Dansk Arbejdsgiverforening.
Categories: Politik

Uddannelser i provinsen rammes hårdt af besparelser trods udflytning

Mon, 08/13/2018 - 21:00
Med ti nye såkaldte uddannelsesstationer gav regeringen 'et ekstraordinært rygstød til uddannelser ude i landet'. Men de samlede besparelser på uddannelse betyder, at provinsens uddannelsessteder ender i stort minus. Regnestykket vækker opsigt på Christiansborg.
Categories: Politik